Тиодровић: У Србији ситуација крајње озбиљна

Епидемиолог Бранислав Тиодровић изјавио је да је у Србији ситуација крајње озбиљна и упозорио да ЦОВИД -19 више није респираторна болест, јер је то што се сада види системска болест.

У току недеље, ако се поштују мере у целој земљи, можемо се надати да ће почети стишавање, рекао је Тиодоровић и додао да и даље пролазимо кроз први талас корона вируса – трећи пик, да други талас оцекујемо на јесен и да ћемо га дочекати свакако спремнији на више нивоа.

“Дакле, ово је тај трећи пик, ако немамо окупљања и ако се поштују мере које сада важе за целу Србију, у току недеље можемо се надати да ће почети стишавање.

Није то никаква филозофија да израчунате када вам наилази наредни пик, имамо дан окупљања, онда додајемо, пет, седам до 10 дана и то је то”, објаснио је Тиодоровић и додао да нико није очекивао да ће се усред епидемије уплести политички фактор.

Подсетио је да је прво било назнака да се преноси капљичним путем, да на раздаљини од метар и по пада због тежине, а сада да се преноси и ваздухом.

Не зна се, међутим, шта је то што га подиже, да ли је струјање ваздуха, ветар, клима-уређаји…

Извор: Тањуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *