Традиција припреме посне породичне трпезе ни ове године неће изостати

За последњи дан васкршњег поста, Велики петак и припрему посне трпезе, ове године неопходно је издвојити нешто више новца него раније, истичу купци и продавци на пијаци Аеродром.

Истраживали смо како се греађани Крагујевца припремају за овај дан и какве су цене.

Припрема богатије посне трпезе ове године изискује више новца, што ће се одразити на кућне буџете, кажу купци које смо затекли приликом куповине у тржници Аеродом.

Ипак, наглашавају да без обзира на цене, традиција припреме посне породичне трпезе ни ове године неће изостати.

Поједини производи значајно су поскупели, кажу и купци и продавци.

С обзиром на то да је трпеза за Велики петак посна, за поврће и воће потребно је издвојити више новца.

Цене су нарочито „скочиле“ када је у питању црвена паприка, која се може пазарити по цени од 500 динара по килограму, зелена од 400 до 450, шаргарепа од 90 до 120 динара.

Цене рибе се, углавном нису мењале, истичу продавци.

У тржници на Аеродрому, чак и на први поглед види се да је понуда свежег воћа и поврћа изузетно богата.

Резултати анализа Института за јавно здравље показују да су сви анализирани узорци недавно контролисаног поврћа били исправни и безбедни за употребу.

Извештава новинар РТК Наташа Радивојевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *