Успостављање сарадње између града Крагујевца и Матице српске

Члан Градског већа за културу Миљан Бјелетић и директор Народне библиотеке „Вук Караџић“ Мирко Демић састали су се у Новом Саду са председником Матице Српске др Драганом Станићем и генералним секретаром Миланом Мицићем.

Тема састанка била је успостављање сарадње између града Крагујевца и Матице Срспке као најстарије културне, књижевне и научне институције у нашиј земљи која ће бити озваничена током мајских свечаности 22. маја.

Посебно радује то што Матица српска повезује шири културни простор, а то значи да ће се Крагујевац својим достигнућима и делима уз подршку Матице српске представљати у другим срединама као и у самој културној институцији, рекао је Бјелетић.

Први корак је потписивање сарадње 22. маја када ће Матица српска представити свој Летопис а од септембра у плану је организациција манифестација „Дани Матице српске у Крагујевцу“ и континуирани програми на културној сцени града Крагујевца.

Увезивање са таквим релевантним институцијама, међу којима су и међународни културни центри, имају за циљ даље унапређење културне сцене града Крагујевца и боље повезивање уметника кроз градове, поручио је Бјелетић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *