Традиционално велико интересовање за упис у војне школе

У циљу популаризације војног позива у Великој Сали Скупштине града одржана је промоција Војне академије, Војне гимназије и Средње стручне војне школе.

Присутнима су се обратили потпуковник Универзитета одбране, професор Војне гимназије као и кадети и у ученици који већ похађају ове школе.

Након завршетка основне школе осмаци имају дилему коју средњу школу уписати и које занимање највише одговара њиховим интересовањима и темпераменту.

У школској 2018/2019 години будући средњошколци мушког и женског пола биће у могућности да упишу и неки од смерова које пружају Средња стручна војна школа и Војна гимназија.

Ове године биће примљено 45 кандидата од чега 30 ученика за смер Ратно ваздухопловство и против-ваздухопловна одбрана и 15 ученика за смер Јединице за електронска дејства.

Традиционално сваке године влада велико интересовање за упис како дечака тако и девојчица који се из љубави према униформи и војничкој професији пријављују у војне школе.

Поред стручних предмета за ученика се организује и ваннаставни васпитно-образовни рад из области културно забавног живота и спорта што ученицима пружа прилику да учествују на такмичењима из различитих области знања.

За време школовања ђаци су смештени у интернату. Професори и васпитачи брину о њиховом целокупном животу и раду.

Кандидати осим пријаве и испуњавања општих услова подлежу провери физичких способности и провери знања.

Циљ школовања у Војној гимназији и Средњој стручној војној школи је стицање одговарајућег општег образовања, општевојних и војностручних знања као и морално-вољних и физичких способности неопходних за успешан наставак школовања у Војној академији.

Крајњи рок за предају докумената за Војну гимназију је 15. март а за Средњу стручну војну школу 30.март.

Коначни резултати са ранг листом биће објављени 13.јуна.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *