Тренинг једнице цивилне заштите за спасавање из рушевина

Обнављање знања стеченог на основној обуци и провера спремности за реаговање у случају потребе, основни су циљеви дводневног тренинга за припаднике специјализоване јединице цивилне заштите за спасавање из рушевина Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу.

Ово је други по реду тренинг специјализованих јединица цивилне заштите у овој години.

Припадници специјализованих јединица цивилне заштите Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, након више од годину и по дана паузе, поново имају прилику да обнове знања стечена на основној обуци.

У складу са планом Сектора за ванредне ситуације, недавно је организован тренинг јединице цивилне заштите за заштиту и спасавање од пожара, а потом и тренинг јединице за спасавање из рушевина.

У оквиру крагујевачке Управе за ванредне ситуације постоји 11 специјализованих јединица цивилне заштите обучених за деловање у различитим околностима.

Укупно имају око 250 припадника и њихов задатак је да реагују у случају већих елементарних непогода и техничких и технолошких несрећа.

С обзиром на то да због пандемије корона вируса у претходном периоду није било тренинга, у Управи за ванредне ситуације у Крагујевцу кажу да ће током ове године настојати да надокнаде све што није одрађено.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *