Три пута мање корисника Сигурне куће у Крагујевцу током 2020.

Центар за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица” предузео је све безбедносне мере у циљу спречавања ширења корона вируса.

Наглашавају да ниједан њихов корисник није заражен ковидом 19, док је у Сигурној кући забележен три пута мањи број корисника у прошлој години, у односу на 2019.

Кроз Прихватилиште за децу узраста од 6 до 15, односно 18 година, које функционише у оквиру Центра за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица годишње прође око 25 корисника, а дужина њиховог боравка је од три до шењст месеци.

Сви они морали су да прођу одређени тест за улаз и смештај у Прихватилиште.

Прихватилиште за жртве насиља у породици пружа услуге за 10 корисника.

Међутим, када је реч о Сигурној кући забележен је и троструко мањи број корисника у прошлој години, у односу на 2019.

Током пандемије корона вируса, центру Кнегиња Љубица су се обраћали и старији грађани којима је била потребна помоћ у кући, што је једна од услуга које пружа ова установа социјалне заштите.

Саветовалиште за брак и породицу које, такође, ради у оквиру Центра за развој услуга социјалне заштите Кнегиња Љубица, у измењеним околностима, углавном функционише онлајн или путем телефонског позива.

У циљу спречавања ширења Корона вируса поштују се све безбедносне мере, па зато ниједан корисник ове установе социјалне заштите до сада није био заражен ковидом 19.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *