“Заједно за дечије осмехе” у Крагујевцу

У Канцеларији за младе у Крагујевцу организовано је прикупљање дарова за дечије пакетиће, у оквиру хуманитарне акције “Заједно за дечије осмехе”.

Поред финансијских средстава, прикупљали су се и слаткиши, играчаке, прибор, одећа и обућа.

Пакетићи су намењени деци у најсиромашнијим срединама на територији Србије, а посебно оној која живе на Косову и Метохији.

Хуманитарна акција “Заједно за дечије осмехе” шири се регионом на задовољство покретача Фондације “Заједно за младе др Даница Грујичић”, Светосавског звонцета и Канцеларије за младе града Београда.

Акција је почела почетком децембра и трајаће до краја јануара, а поред досадашњих 30 омладинских и хуманитарних организација, у кампању су се укључили и градови Ниш и Крагујевац, Канцеларија за младе Сремске Митровице, Коло српских сестара Србије. У крагујевачкој Канцеларији за младе организовано је прикупљање дарова за дечије пакетиће.

Глас о добротворном раду стигао је чак и до Русије, уз позив да се удружи у дечји хуманитарни програм који организује Роскосмос.

Овој хуманитарној акцији прикључио се и Студентски парламент Правног факултета у Крагујевцу, прикупивши 40 пакетића.

Овако широка подршка прикупљања дарова за дечије пакетиће, у којој предњаче млади, организована је симболично на Богојављење у три града – Крагујевцу, Новом Саду и Нишу.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *