Трофејни стручњак на клупи рукометашица Радничког

Рукометашице Радничког су као као једна од најмлађих екипа у лиги, јесењи део првенства завршиле на осмом месту.

Након пристиглих појачања и повратка на терен због повреда дуже одсутних играчица, пред њима је други део шампионата и борба за улазак у мирну луку на табели.

Одласком досадашњег шефа струке Драгана Штудера у мушку селекцију клуба, остало је упражњено место које је попуњено доласком прекаљеног стручњака Александра Радосављевића (59), који је оставио дубок траг у крагујевачком рукомету освајањем дупле круне са селекцијом ЖРК Раднички у сезони 2014/15 и који би својим искуством требао да унесе нову димензију у игри шумадијског суперлигаша.

Радосављевић је тренерским послом почео да се бави са 25 година у Металцу из родног Ваљева, а у богатој каријери је предводио и Напредак, Колубару, ОРМИ-Патра (Грчка) са којом је освојио национални Куп, Железничар (Сарајево), Зајечар, Миленијум, ЖРК Раднички, РК Раднички, Слога (БиХ), Врање. Као селектор је водио мушку кадетску репрезентацију Србије на светском и европском првенству, а седео је и на клупи националне селекције БиХ.

Изузетно ми је драго што се враћам у клуб и град у коме сам направио велике успехе. Играчице Дуња Тасић , Андреа Бонер и Јована Поткоњак су појачања која ће уз остале девојке омогућити клубу да реализује примарни циљ ове сезоне а то је опстанак у друштву најбољих. Надам се да ће се за ово кратко време до почетка другог дела прилагодити мом систему рада и приказати допадљиве игре у наставку шампионата. Тренутна позиција на табели није реална, јер је Раднички велики клуб, изјавио је по доласку у Крагујевац Александар Радосављевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *