Тржни центри поново раде

Тржни центри од данас поново раде, одлучила је Влада Републике Србије.

Грађани ће продајне и угоститељске објекте у оквиру Тржних центара моћи да посећују као и пре увођења ванредног стања, по устаљеном радном времену.

Ипак, због превентивног спречавања ширења инфекције коронавируса предузето је низ заштитних мера ради очувања здравља запослених и посетилаца.

Као и на улицама, испред банкомата и у саобраћају, гужва није изостала ни у крагујевачким Тржним центрима.

Крагујевчани као и бројни грађани околних шумадијских општина који редовно посећују Шопинг центар „Крагујевац Плаза“ као да су једва чекали да Тржни центри поново раде.

Врата угоститељских објеката , радњи и локала широм су отворена за све посетиоце.

Као друштвено одговорна фирма Шопинг центар „Кагујевац Плаза“ предузела је низ активности у превенцији ширења коронавируса.

Дезинфекционе баријере су на свим улазима , дозери са средствима за дезинфекцију доступни су на сваком кораку а запослени носе заштитну опрему.

Љубитељи филмске уметности мораће да сачекају почетак рада биоскопа „Синеплекс“ јер пројекције филмова неће бити организоване до даљег.

И Тржно пословни центар „Раднички“ отворио је своја врата за све Крагујевчане. У оквиру овог објекта ради више од 50 локала.

Осим угоститељских, услужних и занатских локала, агенције за књиговодство у овом објекту раде као и локали у којима се продају ципеле, гаредероба, накит.

Има и здравствених ординација. Како би се рад у свим објектима организовао безбедно по здравље запослених али и посетилаца предузете су све мере заштите од ширења инфекције Ковидом-19, по препоруци надлежних.

Укидање ванредног стања не значи и крај епидемије Ковида-19 па надлежни стално апелују да се сви грађани строго придржавају прописаних мера заштите: носе маске и рукавице као и да примењују дезинфекцију.

То је добар начин да се инфекција коронавируса смањи на најмању меру, тврде надлежни свакедневно апелујући на грађане да буду опрезни и поштују све савете у општем интересу целе нације.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.