Турски кутак на правном факултету

На Правном факултету данас свечано је отворен Турски кутак – простор у коме слободно време могу да проводе запослени и студенти ван наставе.

У његову адаптацију Турска агенција за сарадњу и координацију уложила је око 50 хиљада евра.

Свечаним пресецањем врпце и предајом кључева на Правном факултету у Крагујевцу отворен је Турски кутак, простор уређен по мотивима културе Турске.

Простор, који је до пре неколико месеци био запуштен и ван употребе, нови изглед добио је захваљујући донацији Турске агенције за сарадњу и координацију која је у његову адаптацију уложила око 50 хиљада евра.

Студенти и запослени на Правном факултету добили су леп и уређен простор са терасом где могу да се освеже и пријатно проведу слободно време.
 
На крагујевачком Правном факултету нема студената из Турске.

Разлог за донацију турске агенције је доношење Устава Кнежевине Србије, такозваног Турског устава у Крагујевцу 1838. године.

Извештава новинар РТК Саша Стаменић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *