Крагујевац добија нову зграду Управе за ванредне ситуације

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић положио је данас у Крагујевцу камен темељац за изградњу нове зграде Управе за ванредне ситуације и Ватрогасно-спасилачке бригаде, која ће по изградњи бити један од најсавременијих и најопремљенијих ватрогасно-спасилачких објеката у Србији и од великог значаја за цео Шумадијски управни округ.

„Изградња нове зграде допринеће знатно већој ефикасности и бржем реаговању ватрогасаца у свим ванредним догађајима и у пружању помоћи нашим грађанима.

Нови објекат ће омогућити да две ватрогасно-спасилачке јединице Крагујевац и Застава коначно буду на једном месту, јединствено реагују са најсавременијом опремом, што ће дати значајан допринос већој безбедности свих грађана Шумадијског управног округа“, казао је Гашић.

Према његовим речима, овај објекат, који је у почетној фази градње и чији се завршетак очекује 2024. године, простираће се на 2.700 квадрата и располагати са 20 ватрогасно-спасилачких возила.

Истакао је да су ватрогасци-спасиоци у свим годинама које су за нама били снажан ослонац грађана и несебично, често не размишљајући о сопственом животу, били ту да им помогну и спасу их од поплава, земљотреса, пожара, али и спремни да ускоче у свакој прилици као што су то чинили током короне.

„Ово је најбољи начин да вам кажемо хвала, за све што сте учинили и што ћете учинити. Министарство унутрашњих послова уложиће значајна средства у јачање и подизање капацитета не само Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу већ и свих управа широм Србије, као и свих полицијских управа и станица.

Циљ нам је да ватрогасцима и полицајцима обезбедимо најбоље услове рада, како би били још ефикаснији и бољи у свом раду и заштити грађана Републике Србије“, поручио је министар унутрашњих послова.

Додао је да попуњеност ватрогасаца-спасилаца мора бити стопостотна и да ће у наредном периоду акценат бити на попуни људства, модернизацији опреме и возила.

„Ја сам ту да вам помогнем, да вам будем на услузи за све што вам је потребно.

На вама је да радите и превентивно како бисте људима указали на сва ризична понашања која могу изазвати катастрофалне последице“, казао је министар.

Он је захвалио Граду Крагујевцу који је препознао значај изградње једног овако важног објекта и нагласио да је управо то пример добре сарадње полиције и локалне самоуправе за добробит свих њених грађана.

Гашић је камен темељац положио заједно са в.д. начелника Сектора за ванредне ситуације Луком Чаушићем.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *