У 2020. години мањи број пацијенткиња у Женском диспанзеру

Служба за здравствену заштиту жена, у овој години због пандемије корона вируса имала је мањи број прегледа у односу на предходне године.

Протеклих месеци, ова здравствена установа функционисала је уобичајено, али уз поштовање свих прописаних мера заштите.

Служба за здравствену заштиту жена на подручју Крагујевца, организована је у 6 пунктова.

У склопу Службе за здравствену заштиту жена,  врше се превентивни и куративни прегледи.

Дијагностика и терапија, рана детекција премалигних и малигних обољења гениталних органа жена и континуирани здравствено-васпитни рад са женама.

Ове године,  због пандемије Ковида 19. њихов рад базиран је на уобичајен начин, у две смене уз поштовање свих прописаних епидемиолошких мера заштите.

Служба је организована у 6 пунктова.

Ове године, приметно је долазио мањи број пацијенткиња.

Гинеколози апелују, да без обзира што је пандемија корона вируса, жене морају да долазе како на редовне превентивне прегледе тако и због лошег здравственог стања.

Иначе, у оквиру Службе за здравствену заштиту жена постоје Саветовалиште за труднице, планирање породице и контрацепцију.

Гинеколози су укључени и у рад Саветовалишта за психофизичку припрему трудница за порођај.

Али, због пандемије корона вируса, ова Саветовалишта су тренутно обустављана, како не би дошло до заражавања како трудница тако и беба.

Извештава новинар РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *