Образовање, запошљавање и културни живот највеће бриге младих

Образовање, запошљавање и културни живот младих евидентирани су као најважнији проблеми, али и приоритети у спровођењу омладинске политике у Крагујевцу.

То је, између осталог саопштено на састанку чланова новоформираног Савета младих који ће у наредном периоду имати  улогу да подстиче и усклађује активности у складу са Националном стратегијом за младе.

Савет за младе чине: помоћник градоначелника за омладину, представници Градског већа, Универзитета, Црвеног крста, и неколико Удружења која у свом програму имају активности намењене младима.

Новоформирано тело радиће у интересу младих Крагујевчана и настојати да кроз  умрежавање ученика, студената, незапослених и привредника створи колективну платформу као основу за решавање најважнијих проблема који тиште младу популацију.

Савет за младе предлагаће мере и активности на територији града, иницираће пројекте од значаја за младе,испитивати потребе младих Крагујевчана све у циљу унапређења њиховог положаја у друштву.

Савет за младе представља важан механизам за координацију реализације стратешких циљеваутврђених Националном стратегијом за младе за период од 2015. до 2025. године.

У том документу већ су наведени као главни: запошљавање младих,могућности за стицање компетенција и иновативности,активно учешће младих у друштвеном животу,унапређење здравља младих, мобилност и међународна сарадња,информисање и анимирање омладине да креира садржаје из културе.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *