У акцији Актива града Крагујевца прикупљено више од 60 јединица крви

Поводом Дана добровољних давалаца крви, Удружење „Актив града Крагујевца“ је организовало акцију добровољног давања крви у којој је прикупљено више од 60 јединица драгоцене течности.

Хуманом позиву су се, поред чланова Актива града Крагујевца, одазвали гости из целе Србије, чланови побратимских удружења и организација Рома.

Актив града Крагујевца позвао је и ове године своје чланове, али и госте из осталих градова на традиционалну хуманитарну акцију.

Добровољни даваоци су, после детаљног прегледа, разговора са лекаром и спроведених антиковид процедура, могли да дају крв.

Одазвали су се многобројни сарадници и пријатељи удружења.

Служба за снабдевање крвљу и крвним продуктима Универзитетског клиничког центра у Крагујевцу допунила је своје резерве новим залихама из данашње акције.

Извештава новинарка РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *