У Дому здравља прегледано преко 40 хиљада ковид пацијената током 2020.

Годину која је за нама обележила је пандемија корона вируса јер је од ковида 19 оболело на хиљаде грађана.

У крагујевачком Дому здравља наводе да су у 2020. у ковид амбулантама прегледали више од 40 хиљада људи.

Лекари и медицински техничари нису престајали са радом у Служби патронаже и кућног лечења, а радило се и са хроничним незаразним пацијентима у амбулантама Дома здравља.

Планови за ову годину усмерени су на борбу против ковида 19 јер се очекује масовна имунизација становништва, наводе у Дому здравља у Крагујевцу.

Пандемија корона вируса условила је отварање Амбуланте за фебрилна стања и респираторне инфекције у оквиру Дома здравља која је са радом почела у марту 2020. године.

Од ковида 19 оболело је на хиљаде Крагујевчана, а корона вирус није заобишао ни медицинаре.

У Дому здравља наводе да је ковид 19 прележало преко 150 здравствених радника ове установе примарне здравствене заштите.

Запослени у Дому здравља формирали су стручне тимове који су радили са зараженим пацијентима, а годину која је иза нас оцењују као тешку и непредвидиву.

Иако је врло тешко и незахвално планирати будуће послове јер је и даље непознаница како ће се корона вирус ширити, наду улива имунизација која је најбољи излаз у превенцији смртоносног вируса.

Многи медицинари напорно су радили у дијагностиковању и лечењу оболелих од ковида 19, па је запошљавање нових колега и лекара и медицинских техничара од великог значаја и за запослене, али и за пацијенте Дома здравља у Крагујевцу.

Иако ће ова година бити у знаку имунизације у крагујевачком Дому здравља наводе да ће у сарадњи са Министарством здравља и локалном самоуправом радити на обнављању инфраструктуре и возног парка.

Реконструкција старих објеката ове здравствене установе такође ће бити приоритет.

Очекује се адаптација Дечјег диспанзера, а уколико буде могућности, планира се унапређење услова рада запослених и лечења пацијената у насељу Аеродром.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *