У Дому здравља повећан број прегледа школске деце

Број прегледа болесне деце школског узраста у крагујевачком Дому здравља је у порасту.

Најчешће је реч о респираторним инфекцијама, а последњих дана потврђено је и неколико случајева варичела.

Респираторна инфекција вирусне етиологије, праћена повишеном телесном температуром, кашљем, болом у грлу и малаксалошћу, најчешћи је разлог доласка пацијената школског узраста на преглед код изабраног педијатра у крагујевачком Дому здравља. Углавном је реч о благој клиничкој слици која захтева мировање и симптоматску терапију.

С обзиром на то да је реч о инфекцијама које се лако преносе пацијенти би требало да бораве у кућним условима до потпуног оздрављења.

Пацијенти школског узраста свакодневно се обраћају лекарима, а број прегледа током радне недеље варира у зависности од дана.

Приметан је појачан обим посла током викенда, када су у Служби за здравствену заштиту школске деце крагујевачког Дома здравља организована дежурства.

Извештава новинарка РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *