У државним апотекама довољне количине заштитних маски и дезинфекционих средстава

Средстава за дезинфекцију и маски има довољно у свим апотекама које су у саставу Апотекарске установе Крагујевац.

Током претходне седмице два пута је стигло по 24.000 маски, а како наводе у Апотекарској установи Крагујевац, редовно стижу и средства за дезинфекцију.

У борби против коронавируса најважнија превентивна мера је одржавање личне и здравствене хигијене.

Зато су у апотекама претходних дана посебно тражене заштитне маске и дезинфекциона средства.

Снабдевеност крагујевачких апотека овим изузетно траженим артиклима је боља него раније. Нове количине стижу, али због огромне тражње, брзо и одлазе иако се заштитни производи искључиво испоручују на домаће тржиште.

Директорка Апотекарске установе Крагујевац Александра Николић каже да у њиховим апотекама има довољно заштитних маски и средства за дезинфекцију, која свакодневно стижу.

Одређене заштитне производе Апотекарска установа Крагујевац самостално прави. Састојци приказани на фискалном рачуну који улазе у састав производа збунили су Крагујевчане.

Апотекарска установа Крагујевац излази у сусрет грађанима старијим од 65 година којима је потребна редовна терапија, па ће сваке недеље од 5 до 8 сати радити апотеке “1. мај“, “Ђурђевдан“ и “Авала“, док апотека “Бубањ“ дежура 24 сата.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *