У Книћу и даље ванредна ситуација

У општини Кнић ванредна ситуација, која је проглашена још 3. јуна и даље је на снази.

Држава ће финансирати санацију штете од поплава, а општина Кнић је трећа у Србији по степену оштећености и приоритетима за помоћ.

У свих 36 книћанских села ванредна ситуација остаје на снази, јер је и прошлог викенда ову шумадијску општину погодило олујно невреме праћено великом количином падавина, а јужни део према Краљеву захватио је град величине тениске лоптице.

Шумадијској општини Кнић невреме праћено олујним ветром, градом и кишом нанело је огромне штете на воћњацима, баштама и њивама.

Град величине тениске лоптице падао је у селима Лесковац, Балосаве, Врбета, Губеревац и Пајсијевић.

Пало је 27 литара кише по квадрату за само 20 минута.

У општини Кнић у току су радови се на санацији последица и пружању помоћи око 45 домаћинстава која су била поплављена.

У сарадњи са Институтом за јавно здравље дезинфиковани су објекти и школска дворишта.

Пошто је у овој општини највише оштећена инфраструктура, Министарству пољопривреде достављен је списак оштећених атарских путева и 10 мостова.

Комисија за процену штете ће у наредном периоду Министарству пољопривреде доставити податке о насталој штети на ратарским и повртарским културама.

У плану је и ревитализација плодних површина, с обзиром на то да су бујичне поплаве донеле велике количине муља и разног отпада.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *