У Книћу током ванредног стања ради 170 фирми

Привредне активности на подручју општине Кнић, везане су за приватни сектор, који је у највећој мери заступљен у области машинства и обраде метала, аутомобилски сектор, угоститељство, прехрану, занатство и услуге.

У овој општини од 370 регистрованих фирми, током ванредног стања радило је 170 привредних субјеката.

Влада Србије донела је одлуку о ублажавању мера.

У овој шумадијској општини многе самосталне занатске радње које још увек нису почеле са радом обављају последње припреме, како би поново отвориле своја врата.

Почев од 4. маја, правна лица и предузетници који обављају делатност у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића, у затвореном и на отвореном простору, обављаће се уз примену свих превентивних мера.

Мере заштите све време спроводе све фирме које су радиле и током ванредног стања, уз примену додатних мера, као што су ограничен број лица у просторији.

Када је реч о пољопривредницима, ратарима је омогућено да током периода забране кретања могу ићи искључиво са пољопривредном механизацијом како би обављали пролећне радове.

У општинској управи подсећају да су током ванредног стања настојали да буду помоћ и подршка пољопривредним произвођачима како би, уз поштовање мера Владе и забране кретања, обавили неопходне пољопривредне радове и спровели све агротехничке мере.

Пијаца је почела са радом, а функционише и е-пијаца.

У наредном периоду у плану је наставак радова на изградњи нове и обнављању постојеће путне и комуналне инфраструктуре и водоводне мреже.

Пројекат Регулација корита реке Груже је настављен сређивањем водотокова другог реда, односно Гружиних притока.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.