У ковид амбуланти се повећава број прегледа; као и позитивних

Број прегледа у Ковид амбулати у Крагујевцу је повећан последњих дана.

Дневно се јавља више од 500 пацијената, а примећује се и међу децом све више малишана који имају симптоме корона вируса.

Апели које су упутили представницим медицинског дела Кризног штаба поново се игноришу, кажу лекари који надолазећи нови талас дочекују са старим молбама да грађани поштују препоруке.

Иначе, у овом периоду очекује се и манифестација разних врста алергија код пацијената који имају дијагностиковану ову врсту проблема.

Најбитније је разликовати симптоме алергије од корона вируса.  

У дворишту Ковид амбуланте у Крагујевцу поново су уочљиве гужве.

Све већи број пацијената се обраћа са сумњама на корона вирус.

Углавном је реч о млађој популацији, мушкарци средње животне доби.

Старији, који се масовно вакцинишу, нису примећени у великом броју испред шатора. 

Период пре раног пролећа веома је незгодан за особе које имају изажене алергије, јер се реакције на полен код многих манифестују и у фази када је он у ваздуху.

Касније, како цвета вегетација појављују се проблеми и код људи који имају алергију на ту фазу природног циклуса.

У време пандемије корона вируса алергије не јењавају, али је јако важно да пацијенти са алергијама разликују своју основну болест од симптома короне.

У болницама широм земље налазе се 3.472 пацијента, а највише новорегистрованих  је у Београду.

Влада је саопштила да је вакцинисано преко милион становника, али до колективног имунитета стеченог на овај начин,како је рекао члан Кризног штаба доктор Бранислав Тиодоровић, неопходно је да вакцинама буде заштићено преко 2 милиона грађана.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *