Све о фотографији на инклузивним радионицама

Уз подршку локалне самоуправе и Фото клуба Крагујевац, Форум младих особа са инвалидитетом организовао је четворомесечну едукацију о фотографији у виду инклузивних радионица.

У  отежавајућим околностима због ковида 19, полазници радионице су се повремено окупљали, а део едукације обављен је онлајн.

Најуспешније фотографије изложене су у Пешачкој зони, у Великом парку и на Ђачком тргу, код Прве крагујевачке гимназије.

Овогодишња  фото радионица „Од инклузивне фото радионице, до изложбе у светлости и у сенци“ организована  је са циљем да се особе са инвалидитетом оснаже и активирају њихове креативности.

Изнедрила је 48 најуспешнијих радова полазника. Форум младих особа са инвалидитетом, уз подршку града Крагујевца, организовао је инклузивну радионицу, која се четири године за редом  реализује у сарадњи са Фото клубом Крагујевац .

Овогодишњу радионицу водили су познати и награђивани фотографи Фото клуба Крагујевац, а полазници су показали велико интересовање у едукацији која се односи на фотографију.

Пажљиво бирани мотиви, техника фотографисања уз поштовање најважнијих правила која се односе и на технику израде, указују да су полазници били веома успешни, јер су изложене фотографије права мала ремек дела.

Грађани који пролазе кроз Пешачку зону могу да погледају изложене фотографије на ротационом постољу.

Фотографије Форума младих са инвалидитетом изложене су и у Великом парку и на Ђачком тргу, код Прве крагујевачке гимназије. 

Извештава новинар РТК Катарина Мировић. 

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *