У Крагујевац стигла нова ватрогасна возила са најсавременијом опремом

Ватрогасно спасилачка бригада у Крагујевцу добила је седам нових теренских и два ватрогасна возила која су опремљена најсавременијим помагалима за интервенције.

У односу на раније године, возни парк је у 2019. значајно обновљен, па је сада, за рад на терену, ватрогасцима на располагању више од 50 возила.

У обновљеном возном парку налазе се два нова ватрогасна возила са опремом за интервенције у пожарима, као и специјализовано возило за интервенције у тешким саобраћајним незгодама.

Теренска возила обезбедили су чланови Ротари клуба, док је једно у Крагујевац стигло захваљујући Српско-руском хуманитарном центру.

Донедавно су крагујевачки ватрогасци користили возила стара и 30 година.

Обнављање возног парка Ватрогасно-спасилачке бригаде омогућиће боље услове за рад на терену.

Само у прошлој години набављено је 13 нових возила за различите намене, што је условило бољу мобилност и ефикасност у раду ватрогасаца.

У историји организованог облика гашења пожара у Крагујевцу дугој 132 године, 2019. остаће упамћена по великом броју интервенција.

У случајевима гашења пожара, крагујевачки ватрогасци изашли су на 1152 терена, а Ватрогасно-спасилачка бригада деловала је преко 1500 пута. Набавка нових возила има немерљив значај за њихов рад.

Светски и европски трендови када је реч о опремљености Ватрогасно-спасилачких бригада подразумевају савремену опрему.

Крагујевачка Ватрогасно-спасилачка бригада ради у складу са свим међународним стандардима у овој области, што показују и резултати на терену.

Осим у Шумадији, наши ватрогасци били су ангажовани и у акцијама широм Србије, али и у Албанији на санирању последица након земљотреса.

Забрињава податак да су, од почетка ове године, крагујевачки ватрогасци интервенисали чак 76 пута.

Пожари се најчешће дешавају у пољопривредним домаћинствима, на јавним местима, стамбеним објектима, индустријским комплексима, у саобраћају.

Најсавременија опрема која ће се користити за заштиту дисајних органа приликом пожара и она која је намењена за рад на висини и у интервенцијама у јамама, бунарима и на води, омогућиће ефикаснији рад ватрогасаца, што је од изузетне важности за Ватрогасно-спасилачку бригаду.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *