Јефтинија струја за 1600 Крагујевчана

Процењује се да у Крагујевцу, олакшицу за плаћање струје, гаса и грејања користи 1600 грађана.

У Градској управи кажу да грађани који до сада нису користили ово право морају да поднесу захтев како би стекли статус енергетски заштићених потрошача, док они који су имали ову повластицу прошле године, треба да обнове, јер важи за само једну календарску годину.

Да би се стекао статус енергетски заштићеног купца, потребно је приложити број чланова домаћинства, као и висину укупних месечних прихода.

Од броја чланова домаћинства зависи и број киловата које енергетски заштићени купци могу без плаћања да потроше.

Једночлано домаћинство током целе године може трошити без плаћања 120 киловата месечно, оно са два и три члана 160, четири и пет чланова 200, док домаћинства са шест и више чланова на располагању имају 250 киловата.

Потребно је да социјално угрожени грађани, редовно плаћају рачуне, односно да немају дуговања и не троше више киловата од прописаних лимита.

Право на умањење месечне обавезе за одређене количине електричне енергије може се остварити ако је месечна потрошња, у обрачунском периоду, сведена на 30 дана, мања или једнака четворострукој количини електричне енергије на коју енергетски заштићени купац има право.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *