У крагујевачку Ковид амбуланту стиже контејнер за брзу тријажу пацијената

У Ковид амбуланти крагујевачког Дома здравља од среде узето је 35 узорака на анализу, а корона вирус није потврђен ни код једног пацијента.

Од 20. марта до сада прегледано је више од 800 особа са респираторним проблемима, од чега је више од 500 тестирано на корона вирус.

У току следеће недеље, на улазу у Ковид амбуланту биће постављен и контејнер за брзу тријажу пацијената.

Лекари у Ковид амбуланта крагујевачког Дома здравља дневно прегледају око 40 пацијената са респитарорним проблемима.

То су, углавном, пацијенти који имају повишену температуру и проблеме са респираторним системом.

Од среде је узето 35 узорака на анализу, а последњи резултати који су стигли из Института Батајница, показују да корона вирус није потврђен ни код једног пацијента.

Пацијенти који су позитивни на корона вирус, имају високу температуру и запаљење плућа, упућују се на Инфективну клинику крагујевачког Клиничког центра.

Пацијенти који су позитивни на корона вирус, а имају само благе симптоме инфекције, упућују се из Крагујевца на Београдски сајам.

Крагујевачки Дом здравља наредне недеље добиће контејнер за потребе тријаже и ургентног збрињавања пацијената потенцијално оболелих од корона вируса, који су набављени средствима Европске уније.

Контејнер за брзу тријажу пацијената опремљен је креветом за преглед, столом са две столице, бесконтактним термометром, мањим контејнерима за медицински и инфективни отпад и кантом за отпатке и биће постављен испред улаза у Ковид амбуланту.

У Дому здравља наглашавају да контејнер за брзу тријажу пацијената представља важан сегмент у укупној борби са пандемијом и да је значајан фактор превенције јер омогућава спречавање уласка потенцијално заражених особа у здравствене установе.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *