У Крагујевцу изведена опера „Краљ Артур“

Након премијере, у Књажевско-српском театру, изведена је и прва реприза опере „Краљ Артур“ енглеског композитора Хенрија Персела. Оперу, у извођењу солиста и хора Опера Нове, Крагујевачког симфонијског оркестра и глумаца крагујевачког позоришта, режирао је Петар Лукић.

Наставак мисије удружења Опера Нова да постави и утемељи камерну оперску сцену у Крагујевцу резултирао је трећом опером која је изведена пред домаћом публиком.

Овог пута љубитељи музике и глуме имали су прилику да виде адаптацију чувеног дела „Краљ Артур“ у продукцији Опера Нове.

Ово дело припада енглеском жанру који се зове семи–опера са певачким, глумачким и балетским улогама.

Историјско-патриотска фантазија о митском краљу, љубави и фанстастичним бићима код публике је изазвала велико интересовање јер се за премијеру и репризу тражила карта више.

Необичну утакмицу између нота, глуме, арија и кореографских бравура на сцену је донело чак 70 учесника.

Сценска поставка представе овог жанра је изазов како за редитеља тако и за све актере.

Оперу „Краљ Артур“ је режирао Петар Лукић, сцену и костиме осмислила је Ана Колбјанова, док је диригент био Немања Митрашевић.

Премијера и реприза нове опере изведене су на великој сцени Књажевско-српског театра, након чега продуцент најављује гостовања и у другим градовима у Србији.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.