У Крагујевцу обележен Међународни дан бесплатног јавног превоза

У Крагујевцу је трећу годину заредом, обележен Интернационални дан бесплатног јавног превоза.

Тим поводом, на аутобуском стајалишту “Пионир” у улици Краља Александра I Карађорђевића путницима градског и приградског превоза, али и пролазницима представници Јавног комуналног предузећа Шумадија поклањали су промотивни материјал и заштитне маске.

Грађани који су користили данас аутобуски превоз, кажу да је значила акција, јер су могли бесплатно на Здушнице да се одвезу до гробља Бозман и назад до својих станица.

На једном од аутобуских сатајалишта, док су ишчекивали аутобус, путници су имали прилику да се упознају са новинама у раду Сектора јавног транспорта путника.

Током 2020. године остварено је око 270 000 полазака што представља 99,97% планираног реда вожње.

Јавни превоз највише су користили запослени и пензионери, а најмање незапослена лица.

Како се акција поклопила са великим православним Задушницама, тако је и подршка грађана била неподељена.

Упркос ситуацији са пандемијом вируса ковид 19, Јавно комунално предузеће Шумадија је наставило са унапређењем квалитета услуга.

У данашњој акцији, поред бесплатног превоза, путницима је подељено и 200 заштитних маски.

Јавни превоз у Крагујевцу доступан је на Google и Bing мапама.

Сетови података о јавном градском превозу су публиковани на националном порталу отворених података data.gov.rs и потпуно су бесплатно доступни за даље коришћење.

За наредни период планирана је имплементација информационог система за управљање јавним превозом и аутоматску наплату, а у току је и израда документације за избор саветника за израду пројекта јавно – приватног партнерства.

У данашњој акцији, поред бесплатног превоза, нашим корисницима подељено је и 200 епидемиолошких маски.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *