У Крагујевцу обележен Међународни дан сећања на жртве Холокауста

У знак сећања на жртве Холокауста код споменика стрељаним Србима и Јеврејима у Багремару одата је пошта жртвама уз антиратну поруку да се оваква страдања никада и нигде не понове.

Догађају је присуствовала заменица амбасадора Израела, Александра Бен Ари, представници града Крагујевца, Удружења српско – јеврејског пријатељства „Ахава“ и Војске Србије.

Сваког 27. јануара широм света се обележава Међународни дан сећања на жртве Холокауста, дан када је 1945. године ослобођен Аушвиц, најозлоглашенији логор смрти у поробљеној Европи.

Заменица амбасадора Израела, Александра Бен Ари и Зоран Младеновић, заменик председника Скупштине града положили су венац крај Споменика стрељаним Србија и Јеврејима.

Удружења српско-јеврејског пријатељства „Ахава“ из Крагујевца негује пријатељство српског и јеврејског народа кроз различите програме и манифестације, као и кроз неговање културе сећања.

Поред представника израелске амбасаде и града Крагујевца пошту жртвама одали су и приппадници Војске Србије и СУБНОР-а.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста озвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *