У Крагујевцу обележен Светски дан аутизма

Поводом 2. априла – Светског дана аутизма, у Крагујевцу су током викенда, Удружење за помоћ особама са аутизмом и Делта парк организовали мини базар, на коме су могли да се разгледају или купе разноврсни производи настали током радионица у којима учествују особе са аутизмом, родитељи, активисти.

Хотел Дубровник и Кућа Ђуре Јакшића, три дана осветљени су плавом бојом, чиме се и град Крагујевац придружује обележавању Светског дана аутизма.

Крагујевчани су се интересовали за ручно стваралаштво особа аутизмом изложеном на штанду у Делта парку.

Куповало се, разгледало, али фотографисало са младим особама са аутизмом, које кроз Удружење, у континуитету стварају кондиторске производе, сувенире, излажу фотографије настале током екскурзија.

И овог пролећа организоваће излете, радионице. Родитељи наглашавају да је више него лековита свака врста активности за децу са аутизмом.

Светски дан аутизма, обележава се 2. априла последњих петнаест година, са циљем пружања подршке и разумевања за особе са аутизмом.

Ове године посебно се наглашава подршка да оболели од аутизма остваре свој максимални потенцијал у складу са својим здравственим стањем.

У Кући Ђуре Јакшића 3. априла поводом Светског дана аутизма, Удружење за помоћ особама са аутизмом Крагујевац приредиће промоцију књижевне, музичке, ликовне секције.

Извештава новинарка РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *