У Крагујевцу од 4. до 8. децембра први Фестивал предузетништва Компас

Млади често размишљају о покретању сопственог бизниса, али је број оних коју идеју конкретизују у пракси кроз покретање сопственог посла значајно мањи.

Ризик је у предузетништву неизбежан, а на одлуку младих да уђу у предузетнички свет утичу и недостатак искуства, недовољан почетни капитал, али и доступност адекватних курсева и обука које су кључне.

Зато се у Крагујевцу, од 4. до 8. децембра, одржава први Фестивал предузетништва Компас који би требало да допринесе развоју пословних вештина и знања будућих и активних младих предузетника.

Пракса показује да велики број фирми које оснују млади се угаси већ у првој години, па су почетницима у пословању, поред финансијске помоћи, веома значајне менторксе обуке, радионице о руковођењу и преговарању и комплетно каријерно саветовање.

Фестивал предузетништва је организован у складу са потребама младих, а како би се унапредиле њихове пословне вештине.

У оквиру фестивала одржава се дводневна конференција, након чега ће бити организоване пословне обуке.

Економисти оцењују да су овакви догађаји изузетно значајни за младе јер имају прилику да се упознају, међусобно повежу и размене своја искуства.

На конференцији су говорили успешни предузетници, представници великих компанија, академске заједнице, финансијског секотра, државних институција и локалне самоуправе.

Град Крагујевац настоји да подржи младе, односно све теже запошљиве категорије да, уколико не могу да нађу адекватна радна места на тржишту рада, да се одлуче за предузетништво, односно да сами покрену свој бизнис.

Први фестивал предузетништва Компас организује удружење Вајб, под покровитељством Министарства туризма и омладине, уз подршку града и Канцеларије за младе.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *