У Крагујевцу од јесени на редовном репертоару камерна опера

Културна сцена у Крагујевцу од јесени биће обогаћена камерном опером која ће се наћи на редовном репертоару Музичког центра.

У оквиру пилот пројекта сутра ће, у Књажевско-српском театру, у организацији Музичког цента Крагујевац, бити изведена камерна опера Уображени болесник, коју ће инерпретирати међународни и домаћи уметници.

Музички центар Крагујевац, као носилац уметничке музике у граду, препознао је потребу да се крагујевачки културни живот обогати камерном опером која ће се на редовном репертоару наћи од новембра.

Захваљујући дугодишњој сарадњи ове установе културе и Италијанског института за културу, домаћа пубика је већ имала прилику да се упозна са опером коју су презентовали еминентни музичари из Италије.

У опери са барокном темом Уображени болесник коју је компоновао један од најзначајнијих калабријских музичара 18. века наступиће баритон Габријел Рибис и сопран Ева Корбета заједно са Градским камерним оркастром Шлезингер.

Жеља Музичког центра је да иновативним пројектом обухвати више циљних група и да на тај начин унапреди своју делатност, а љубитељима музике понуди репертоар какав ретко који град у Србији има.

Прва опера биће изведена у Књажевско-српском театру 27. априла са почетком у 20 часова.

Улазнице које су бесплатне могу да се резервишу на билетарници позоришта у терминима од 10 до 14 и 18 до 20 часова.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *