У Крагујевцу одржан округли сто на тему интелектуалне својине

Mала и средња предузећа могу, коришћењем делова патената, да унапреде пословање и подигну конкурентност својих компанија на виши ниво, закључак је округлог стола који је део интегралног пројекта Knowing ИПР, који је организовала Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља.

Тема дебате, која је окупила око 30 учесника, била је коришћење права која проистичу из права интелетктуалне својине.

Регионална агенција за економски развој Шумадије и Поморавља организовала је у Крагујевцу округли сто на тему коришћења права која проистичу из права интелектуалне својине у циљу подизања капацитета и конкурентности малих и средњих предузећа на територији наше земље.

Један од разултата пројекта јесте формирање платформе која ће имати за циљ интеграцију патената и знања привредника из Дунавског региона и део те платформе биће бесплатан и дат на коришћење малим и средњим предузећима.

О значају интелектуалне својине и њене правне заштите говорили су Данијела Златић Шутић из Завода за интелектуалну својину Републике Србије И Стефан Шокињов професор Правног факултета у Крагујевцу.

Закључци округлог стола су између осталог да мала и средња предузећа могу коришћењем делова патената да унапреде пословање и подигну конкурентност својих компанија на виши ниво.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *