У Крагујевцу одржана конференција  „Крагујевац – Град по мери сваке породице“

Град Крагујевац је поводом месеца родитељства организовао конференцију „Крагујевац – Град по мери сваке породице“ на којој је било речи о унапређеним стратегијама, мерама и праксама подршке родитељству, као и плановима за стандардизовање иновираних пракси.

Програм подстицајног родитељства кроз игру покренут је од стране УНИЦЕФ-а и Владе Србије и спроводи се кроз сарадњу три сектора – Сектора за здравствену заштиту, Сектора за социјалну заштиту и предшколског образовања.

Крагујевац је међу првим градовима у Србији почео да реализује програм мера и подршке раном развоју и родитељству. 

Град Крагујевац, као пример добре праксе, је прошле године добио улогу ментора другим локалним самоуправама када је у питању програм подстицајног родитељства.  

У оквиру овог програма, у Србији тренутно 34 локалне заједнице раде на томе да родитељи од првог дана након рођења детета добију подршку која им је потребна.

Град Крагујевац, поред програма за подстицајно родитељство, подржава и програм породично оријентисане ране интервенције који је намењен осетљивој групи породица.         

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “У Крагујевцу одржана конференција  „Крагујевац – Град по мери сваке породице“”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *