У Крагујевцу организована Симулација рада Савета за младе

Крагујевац је један о четири града у којима је организована Симулација рада Савета за младе, који реализује омладина Јазаса Крагујевац кроз пројекат „Млади за активне савете“.

Пројекат има за циљ да укаже на значај Савета за младе у локалној заједници, као једног од механизама где млади имају могућност да активно учествују и одлучују о питањима која су од значаја за младе Крагујевчане.

Од 145 јединица локалне самоуправе на територији Србије, у којима постоји нека од организација која се бави проблемима младих, само седам има функционалне инклузивне програме и савете за младе.

Око 40-ак младих из Бруса, Зајечара, Ниша и Крагујевца добило је прилику да кроз симулацију рада Савета за младе и улоге које су им додељене укажу на најзначајније проблеме са којима се сусрећу млади у њиховим локалним самоуправама.

Свака од четири симулације била је посебна, јер су обрађиване теме бирали искључиво учесници пројекта.

Крагујевчани су се определили за тему безбедност и запошљавање младих, док су колеге из других локалних самоуправа дискутовале о локалном буџету или јавном градском превозу.

Овакви пројекти су од великог значаја за младе, јер им се пружа прилика да се њихове идеје чују и у неком периоду и реализују. Град Крагујевац има оформљен Савет за младе у који могу да се укључе сви од 15 до 30 година.

Позиви за учествовање у пројектима су увек транспарентни и доступни свима.

Симулацију рада Савета за младе реализовала је омладина Јазаса Крагујевац, кроз пројекат „Млади за активне савете“ који се остварује преко пројекта „Заједно за активно грађанско друштво“

Извештава новинарка РТК Марина Голубовић Миленковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *