У Крагујевцу почела градња нове фабрике компаније Вакер Нојсон

У Крагујевцу је постављена временска капсула данас поводом почетка изградње нове фабрике компаније Вакер Нојсон, инвестиције вредне 23 милиона евра.

Нови објекат простираће се на више од 20.000 метара квадратних, а планирано је да производња у новом погону почне у октобру ове године.

Свечаном обележавању почетка радова, у највећем граду централне Србије, присуствује и председник Александар Вучић.

Вакер Нојсон у Крагујевцу послује од од 2007. године и запошљава више од 650 радника који производе кључне компоненте за грађевинске машине, односно заварене конструкције.

Компанија је почела изградњу нове фабрике и најављује да ће у њој организовати модернију производњу, нова радна места и нове пројекте.

Директор производње у овој компанији Бранко Илић раније је најавио изградњу производног погона на 22.000 квадратних метара и нових 200 радних места.

Седиште групе Вакер Ноизон је у Минхену, а компанија се бави производњом грађевинских машина и машинске опреме неопходне грађевинској индустрији.

Група Вакер Нојсон производи робне марке „Wacker Neuson“, „Krammer“ i „Weidemann“..

Компанија има 50 производних и развојних центара у Немачкој, Аустрији, Сједињеним америчким државама, Србији и Кини и запошљава више од 5.500 радника.

У наредној фази компанија планира проширење производног погона за још 30.000 квадрата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *