Вучић: У Крагујевцу се шири индустријска и научна база

У Крагујевцу ће немачка компанија Вакер Нојсон изградити другу фабрику  од 20 хиљада квадрата, у којој ће посао наћи још 200 Шумадинаца, за шта је држава одобрила субвенцију од 1,6 милиона евра, изјавио је председник Србије Александар Вучић, приликом постављања камена темељца за нови производни погон.

Он је подсетио да у Крагујевцу у првој фабрици већ ради 600 радника, а да ће до краја инвестиционог циклуса бити бити радно ангажовано укупно 1000 људи.

За Крагујевац је важно да се шири индустријска и научна база, оценио је Вучић и додао да не постоји боље место где би Вакер Нојсон могао да отвори фабрику, јер је Крагујевац покретач и центар индустрије.

Овај наш прелепи Крагујевац, срце Шумадије, одувек је био индустријски град, рекао је председник и подсетио да „наши немачки пријатељи доносе у Србију вишевековно искуство, огромно знање и капитал.

Вучић је указао и на важност дуалног образовања које је уведено, јер немачка компанија запошљава завариваче, чија плата је већа од просека.

Најавио је и да ће у Крагујевцу бити избачени из употребе котлови на угаљ и замењени онима на гас, за шта је држава издвојила 15 милиона евра, и још три за санирање пепелишта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.