У Крагујевцу повећан број прегледа деце

Према подацима Дома здравља у Крагујевцу, протеклих недеља повећан је број деце са симптомима респираторних инфекција, као и број деце која су изолацији због корона вируса.

Из Службе за здравствену заштиту школске деце апелују на родитеље да се пре довођења детета на преглед, телефонским путем консултују са изабраним педијатром, с обзиром на то да су за овај период године карактеристичне и друге инфекције.

Служба за здравствену заштиту школске деце Дома здравља Крагујевац последњих недеља бележи повећан број прегледа.

Разлог је, кажу надлежни, појава сезонских респираторних инфекција, које се брзо преносе услед боравка деце у колективу.

Ипак, не треба занемарити убрзано ширење корона вируса, због чега је повећан и број деце која су у изолацији.

Педијатри апелују на грађане да се придржавају свих прописаних мера заштите, првенствено ношења маске и одржавање физичке дистанце.

Маска је посебно важна, с обзиром на то да деца у случају инфекције Ковидом 19 немају тешку клиничку слику, али су потенцијални преносиоци вируса.

Уколико дете осети малаксалост, кија и кашље, а нема температуру, родитељи би требало да се телефонским путем консултују са изабраним педијатром о евентуалном начину лечења, јер је у највећем броју случајева у питању само прехлада.

Деца чији су родитељи заражени корона вирусом, треба да буду у изолацији.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *