У Крагујевцу представљене надлежности Агенције за спречавање корупције

Директор Агенције за спречавање корупције Дејан Дамјановић одржао је у Крагујевцу састанак са градоначелником Николом Дашићем и председницима општина Шумадијског, Моравичког, Поморавског и Рашког округа.

То је била прилика да се у непосредном контакту поведе разговор о темама које се односе на надлежности Агенције и истовремено размене искуства представника локалних самоуправа.

Пријава имовине и прихода, сукоб интереса и припрема четвртог циклуса израде планова интегритета биле су теме састанка на којем је било речи и о обукама које Агенција одржава у домену својих надлежности попут обука о етици и интегритету, сукобу интереса, лобирању, као и о поступцима које води Агенција.

Агенција за спречавање корупције планира да са овом праксом настави у наредном периоду и укључи и представнике других државних органа и организација цивилног друштва.

Састанак у Крагујевцу је други по реду у првом кругу оваквог модела сусрета.

Први је одржан у Нишу са председницима општина Нишавског, Топличког и Зајечарског округа, а следећи ће бити организован у Новом Саду.

Извештава новинар РТК Дарко Милошевић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *