Без рестрикција воде у Крагујевцу

У Крагујевцу су данас у 12 часова измерена 33 степена.

Јак и дуготрајан топлотни талас до краја седмице, условиће максималне температуре у Србији од 35 до 40 °Целзијуса, објављено је упозорење на сајту Републичког хидрометеоролошког завода.

У већини урбаних средина ове седмице очекују се тропске ноћи, упозорава РХМЗ.

Градске службе и предузећа, надлежне управе и здравствене установе у Крагујевцу су у приправности.

Цистерна са пијаћом водом постављена је на Тргу војводе Радомира Путника, где дежурају и здравствени радници.

Лекари позивају грађане да поштују савете стручних служби и избегавају боравак на отвореном у најтоплијем делу дана, да се хидрирају, бораве у климатизованим просторијама и рационално користе воду.

Ови екстремни временски услови могу представљати озбиљан ризик по здравље, нарочито код оних група становништва која су посебно осетљиве на високе температуре, као што су мала деца, старије особе, труднице, особе са прекомерном телесном тежином, као и особе које болују од различитих хроничних болести.

ЈКП „Водовод и канализација“ је обавило све неопходне припремне радове како би спремно дочекало летњи период.

У протеклим данима водоводни систем је био стабилан, а ангажовањем свих производних и дистрибутивних капацитета, обезбеђено је довољно пијаће воде за све потрошаче.

У Крагујевцу рестрикција воде неће бити.

Јавно-комунално предузеће „Водовод и канализација“ упутило је апел свим грађанима, с обзиром на то да се налазимо у периоду са изузетно високом дневном температуром ваздуха, да рационално и наменски користе воду из градског водовода.

Извештава новинар РТК Нина Бајић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *