У Крагујевцу ухапшен Шарићев сарадник

Небојша Сретеновић, један од оптужених припадника криминалне групе Дарка Шарића која се, како тврди Тужилаштво за организовани криминал, бавила шверцом кокаина, ухапшен је у Крагујевцу након шест година скривања.

Одмах по хапшењу, Сретеновић је приведен у посебно одељење Вишег суда у Београду.

Према речима Бојане Станковић, портпарола Вишег суда у Београду, Сретеновић је саслушан пред кривичним ванрасправним већем, које је након тога донело одлуку да остави на снази решење о одређивању притвора које је донето још 5. јануара 2012.

Притвор му је одређен због опасности од бекства, као и због сумње да би боравком на слободи могао да понови кривично дело.

Према незваничним информацијама, тужилаштво је тражило да се Сретеновићу притвор одреди и због узнемирења јавности, али је ванрасправно веће одбило овакав предлог.

Сретеновић је оптужен да је као припадник организоване криминалне групе учествовао у прекоокеанској трговини кокаином.

На терет му се стављају удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.

Према оптужници, чланови Шарићеве организоване криминалне групе међусобно су комуницирали преко СМС-а и шифрованих телефонских бројева, мада су им полиција и домаће и стране тајне службе ушле у траг, па је прво хапшење ове групе уследило у Уругвају 15. октобра 2009. и истовремено у Србији у акцији „Балкански ратник”.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *