У Лужницама најлепше двориште у Шумадији

У конкуренцији 62 дворишта из укупно 13 села, двориште Ане Обрадовић из села Лужнице проглашено је најлепшим у 2019. години у оквиру манифестације „Дани отворених дворишта“.

Циљ ове манифестације која се организује годинама уназад је очување традиције, оживљавање села и сеоског туризма, као и подизање еколошке свести.

Осим за најлепше двориште, награде су додељене и у категоријама најлепше етно двориште, парк двориште и у категорији дворишта са најлепшим детаљима.

Манифестацију „Дани отворених дворишта“ Градска туристичка организација Крагујевац, организује годинама уназад. Идеја за овакав пројекат потекла је из села Влакча.

Ове године у конкуренцији су била 62 дворишта из укупно 13 села. Двориште Ане Обрадовић из Лужница проглашено је најлепшим у овој години.

Осим за најлепше двориште, додеље су награде у још три категорије: најлепши детаљ, парк двориште и етно двориште.

Градска туристичка организација је и ове године, као и предходних дванаест , уз помоћ локалне самоуправе организовала ову традиционалну манифестацију.

Ова несвакидашња манифестација организује се од 2008. године, а све је више села из Шумадије и Поморавља која учествују у такмичењу. То потврђује и податак да је избор за најлепша дворишта Централне Србије последњих година окупио више од 200 учесника.

Извештава новинарка РТК Ксенија Ђерковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “У Лужницама најлепше двориште у Шумадији”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *