У наредних годину дана, две милијарде динара инвестиција у инфраструктуру

Вредност инвестиција које се очекују у Крагујевцу у наредном периоду надмашиће износ од две милијарде динара.

Град ће почети изградњу Нове аутобуске станице, кружног тока Мала вага, реконструкцију Зелене пијаце, 100 нових аутобуских стајалишта, предстоји уређење језера Бубањ, изградња јавне гараже у октобру.

У току је реализација планова којима се обухвата изгрaдња нове путне инфраструктуире, као и асфалтирање сеоских локалних путева којих је до сада урађено близу 20 километара у околини Крагујевца.

Планираним инвестицијама у Крагујевцу, треба додати близу 20 километара урађених путева у правацима Илићево – Маршић, Ботуње – Корман, Трмбас – Букоровац.

У фази завршетка су радови у Ђуриселу, урађени су путни правци у Горњим и Доњим Грбицама. Очекују се и радови на деоници Букоровац, Теферич.

Почетком новембра требало би да се настави изградња нових путева за шта је обезбеђено 7 милиона евра из градског буџета.

Почетком октобра у улици Кнеза Милоша, радиће се јавна гаража са 200 паркинг места, површине 7000 квадрата, у вредности од 3 милиона евра.

У октобру почиње реконструкција 100 аутобуских стајалишта.

Раније најављена изградња Кружног тока Мала вага требало би да буде завршена у пролеће, наредне године.

Почетак радова вредности пет милиона евра на Новој аутобуској станици, планиран је за средину наредне године.

Град Крагујевац определио је средства у вредности од 2,5 милиона евра за реконструкцију Зелене пијаце.

Планирана је ревитализација језера Бубањ, и набавка нове механизације за Јавно предузеће Шумадија, у вредности од два милиона евра.

За реализацију свих пројеката део средстава град је обезбедио из кредитне линије Европске банке за обнову и развој, продајом грађевинског земљишта.

Део планираних радова, попут Кружног тока Мала вага финансира и држава.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

One thought on “У наредних годину дана, две милијарде динара инвестиција у инфраструктуру”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *