У општини Кнић биће асфалтирано 6,5 километара путева

Пандемија корона вируса није се одразила на буџет општине Кнић.

Ове године, у Книћу ће бити асфалтирано 6,5 километара путева за шта је из општинског буџета издвојено око 36 милиона динара.

Радиће се и пет система за пречишћавање отпадних вода, као и 32 километра канализационе мреже.

Ове године у општини Кнић биће асфалтирано 6,5 километара путева у девет насељених места.

Уговорена је израда асфалтних путева у Барама, Брњици, Липници, Опланићу, Претокама, Радмиловићу, Рашковићу, пут у Дубрави, као и улице у Книћу.

Радове ће изводити Предузеће за путеве Крагујевац.

Општина Кнић добила је и средства у износу од 35 милиона динара за завршетак друге фазе путне саобраћајнице у индустријској зони Равни гај.

Локална самоуправа учествује са 7 милиона динара и ово је једна од већих инвестиција у овој години.

Ова шумадијска општина ушла је и у пројекат Чиста Србија, а у наредне три године радиће се пет система за пречишћавање отпадних вода, као и 32 километра канализационе мреже.

Пројекат изградње постројења за пречишћавање отпадних вода  односи се и на Топоницу и Драгушицу, које се налазе у сливу Гружанског језера.

На овом сливном подручју језера живи око 6 хиљада становника општине Кнић, а ту не постоји ниједан систем за пречишћавање отпадних вода чиме се угрожава квалитет воде у самом језеру.

Извештава новинар РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *