У општини Кнић могућа ванредна ситуација

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Општини Кнић се размишља о увођењу ванредне ситуације на подручју ове локалне самоуправе, изјавио је за адио телевизију Крагујевац Срећко Илић председник ове општине.

Он је навео да се последњих дана константно повећава број нових случајева.

Ова мала шумадијска општина нема довољно медицинских ресурса за овакве појаве.

У односу на број становника, повећан број ковид позитивних  грађана у Книћу је забрињавајући, каже председник ове општине Срећко Илић.

Ова мала шумадијска општина има једну амбуланту у Гружи и нема довољно медицинских ресурса за неприлике попут пандемије.

Да невоља буде већа, малобројно медицинско особље  још  је више умањено чињеницом да два лекара и четири медицинске сестре раде у Дому здравља у Крагујевцу.

Ове седмице број новорегистрованих случајева свакодневно се увећавао.

Надлежни прате ситуацију и апелују на грађане да без преке потребе избегавају или одложе сваки долазак  до шалтера и служби јавних установа, јер се и малобројни чиновници заражавају.

Општина Кнић редовно дезинфикује све јавне објекте, стамбене зграде, улице.

Највећи број грађана се придржава свих прописаних мера.

Према речима Илића, највероватније ће почетком следеће седмице бити разматрано увођење ванредне ситуације у Книћу како би се увеле додатне мере и превазишла тренутна погоршана епидемиолошка ситуација.

Иначе, Општина Кнић је током пролећа била једна од малобројних у Србији у којој коронавирус није нашао погодно тло.

Извештава новинар РТК Слађана Обрадовић Чукарић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *