Застава 63. падобранске бригаде, на путу око света, стигла у Крагујевац

Застава 63. падобранске бригаде, која је крајем новембра започела своје путовање око света, данас је стигла у Крагујевац.

Идеја чланова Удружења ветерана 63. падобранске, који су покренули ову јединствену акцију, је да преношењем из руке у руку њених припадника са свих континената, застава ове елитне јединице Војске Србије обиђе целу планету.

Застава би у Ниш, на место одакле је кренула, требало  да стигне 14. октобра наредне године, на Дан 63. падобранске бригаде.

Након Вршца, Лознице, Ваљева , Чачка и других градова Србије, застава 63. падобранске бригаде, која је крајем новембра из Ниша кренула на пут око света, стигла је у Крагујевац.

Чланови Удружења ветерана ове елитне јединице Војске Србије осмислили су ову јединствену акцију у знак сећања на погинуле припаниднике 63. падобранске бригаде, али и због учвршћивања међусобних контаката ветерана који данас живе у Србији и ван њених граница.

Након окупаљања на Тргу код крста, где су дочекали и преузели заставу, ветерани 63. падобранске бригаде, упутили су се ка споменику „Успење“ како би одали почаст Крагујевчанима погинулим у ратним сукобима деведесетих година.

Застава 63. падобранске развијена је и на Скверу хероја са Кошара, као и испред споменика стрељаним ђацима и професорима у Шумарицама.

Након путовања по свету, застава 63. падобранске бригаде, у Ниш, на место одакле је кренула, требало би да стигне 14. октобра наредне године, на Дан 63. падобранске бригаде.

Извештава новинар РТК Бојана Крстић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *