У општини Кнић стабилна ситуација поводом појаве коронавируса

У дворишту Основне школе „Раде Шубакић“ у Честину, Штаб за ванредне ситуације општине Кнић одржао је седницу, у складу са мерама Владе на спречавању ширења коронавируса.

На седници су донете мере неопходне мере које је потребно предузети на територији општине Кнић, а у складу са новим одлукама Владе Републике Србије.

Представници јавних предузећа у Книћу поднели су извештаје о раду.

Председник општине Кнић, Мирослав Николић указао је на опасност ширења коронавируса на територији ове општине, имајући у виду да по подацима из 2019. године, ова локална самоуправа бележи 7 милиона пролаза на бројању саобраћаја.

Дом здравља има сва потребна средства за заштиту и дезинфекцију, ватрогасна служба спроводи уобичајене активности у оваквим ситуацијама, док служебници полиције предузимају све препоручене мере у контроли особа које долазе из иностранства и угрожених подручја.

У школама на територији општине Кнић организована су дежурства и међу школском децом нема оболелих.

Центар за социјални рад у наредном периоду радиће скраћено, од 7 до 12 часова.

Штаб за ванредне ситуације општине Кнић је, по речима Мирослава Николића, предузео све мере заштите становника, по препорукама Владе Републике Србије.

Из Штаба апелују на разумевање и поштовање препорука понашања у ванредном стању и позивају на солидарност млађих мештана да помогну старијима како би се превазишла новонастала ситуација.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *