Све мање људи у угоститељским објектима због коронaвируса

Крагујевчани који често посећују градске угоститељске објекте видно су смањили посете.

Доласком пролећа, када су баште које су постављене на градским трговима током сунчаних дана биле пуне посетилаца, па се тражило место више, сада изгледају потпуно другачије.

Увођењем ванредног стања број гостију у угоститељским објектима драстично је опао.

Угоститељи наводе да је дневни пазар неупоредиво мањи и да Крагујевчани ипак следе савете државног врха и не излазе из својих кућа.

Истраживали смо каква је била посећеност крагујевачких угоститељских објеката током дана.

Крагујевац је познат по култним кафанама које годинама имају своје сталне госте. Једна од њих је градска кафана Балкан коју свакодневно посећује велики број Крагујевчана.

Ванредно стање мења старе навике грађана који у кафанама пију јутарњу кафу, читају новине и друже се уз „чашицу разговора“. Гостију у кафанама је сада јако мало.

Угоститељи тврде да се придржавају свих мера заштите. Носе маске и рукавице и кад год се укаже прилика дезинфијују рукохвате, улазна врата, металне површине.

Особље које ради у шанку и кухињи промени неколико пута заштитну опрему – маску и рукавице, како не би дошло до заразе. Како кажу, посетилаца је све мање, посебно од увођења ванредног стања.

На градским трговима и улицама, где су летње баште, гости су ретки.

Има грађана, посебно младих, који сматрају да би требало бар кратко време провести ван куће, упркос апелу да се без преке потребе не излази.

Крагујевачки угоститељи увек се радују посетиоцима. Ова услужна делатност многима је једини начин приходовања у обезбеђењу егзистенције.

Промет је кажу опао, па се многи угоститељи питају шта даље?

Оно што је приметно да је на градским улицама велика гужва испред банака.

Банкари депоненте и грађане ограничено пуштају у просторије, како би се смањила, или избегла могућност заразе корона вирусом.

Извештава новинарка РТК Катарина Мировић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *