У пешачкој зони изведен перформанс против насиља над женама

Удружење Оаза Сигурности организовало је перформанс у Пешачкој зони код крста у циљу обележавања дана „Монтреалског масакра“ који се догодио у Канади.

Након овог догађаја настала је и акција „16 дана активизма против насиља над женама“ која се спроводи и у Крагујевцу.

Удружење Оаза Сигурности основано је пре 10 година и бави се подршком женама жртвама насиља што подразумева правну и психосоцијалну подршку.

Ово удружење је у периоду од 2008. до 2010. године водило своју сигурну кућу која сада функционише у оквиру Установе „Књегиња Љубица“ са којом има дугогодишњу сарадњу.

Перформанс у центру града, Удружење је организовало са циљем скретања пажње јавности на проблем насиља над женама.

Статистика говори да је у претходном периоду проблем насиља над женама веома изражен и према речима активиста Удружења, две жене у просеку месечно страдају од неке врсте насиља.

Перформанс у центру Крагујевца је подсетио на страшне акте насиља над женама, у оквиру акције „16 дана активизма против насиља над женама“.

Извештава новинар РТК Иван Ганић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *