У плану ново Прихватилиште за одрасле и старије особе

Као један од резултата пројекта ванинституционалне заштите у граду Крагујевцу, од 2012. године, у оквиру Геронтолошког центра, ради Прихватилиште за одрасле и старије особе.

Тренутни капацитет Прихватилишта је смештај за 6 особа што је недовољно, па ће град расписати јавну набавку како би се обезбедило још једно Прихватилиште за старе на територији града.

Прихватилиште за одрасле и старије особе при Геронтолошком центру, је регионалног карактера и намењено је привременом збрињавању одраслих и старијих особа која се затекну у стању неодложне социјалне потребе.

Тренутни капацитет Прихватилишта је шест лежаја, а корисницима се, између осталог, пружају услуге смештаја и исхране, психо-социјална подршка и примарна здравствена заштита.

Међутим, због недовољног капацитета постојећег, град планира да отвори још једно Прихватилиште за одрасле и старије особе.

Геронтолошки центар збрињава старије, а пошто су они осетљива популација, сваки улазак особа са стране, због епидемије, може бити кобан. То је и један од разлога за отварање новог прихватилишта.

Због великог броја корисника нарочито зими, постојећи капацитети прихватилишта нису довољни да прихвате све којима је помоћ неопходна.

У сарадњи са Центром за социјални рад, Град покушава да реши судбину сваке особе, а да собе не би биле препуне планира се отварање још једног центра за привремени смештај.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *