Две милијарде за помоћ туризму и угоститељству

Влада Србије издвојила је скоро две милијарде за помоћ туризму и угоститељству, као меру подршке опстанку и развоју туристичке и угоститељске привреде.

У Регионалној привредној комори Шумадијског и Поморавског управног округа подсећају да ће бити исплаћена још једна минимална зарада за запослене у угоститељству, хотелијерству, туристичким и рент-а-кар агенцијама.

Влада је недавно усвојила Уредбу о утврђивању Програма распореда и коришћења субвенција за подршку рада угоститељске и туристичке привреде, због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом Ковид 19.

Туризам представља важну грану националне економије и има значајан допринос у укупном бруто домаћем производу, па је Влада Србије издвојила око две милијарде динара као меру подршке опстанку и развоју ове гране привреде, наводи се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу са медијима.

Субвенција у износу минималца уплаћиваће се корисницима на посебне наменске динарске рачуне код Управе за трезор, а привредни субјекти могу да их искористе закључно са 15. фебруаром 2021. године.

Право на бесповратну субвенцију имаће привредни субјекти у приватном сектору – сви који нису обухваћени Списком корисника јавних средстава.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *