У плану попис 5.000 непокретности као својина града

Циљ пројекта “Ефикасно управљање имовином“ је унапређење организационе структуре за управљање имовином, изградња капацитета у области вредновања имовине, ажурирање базе података о непокретностима, као и попуњавање централног регистра којим управља Републичка дирекција за имовину, кроз јачање постојећих људских, техничких и организационих капацитета за управљање имовином у граду Крагујевцу и општини Баточина.

У плану је да се попише 5.000 непокретности као својина града и то 500 објеката, стамбених јединица, објеката здравства и културе, пословног простора, од само трећина има утврђену књиговодствену вредност.

Остатак чини 4500 непокретности од којих су половина улице, некатегорисани путеви, тргови, стазе и један део објеката на сеоском подручју, а друга половина су градско грађевинско и остало земљиште.

Укупна вредност пројекта, којим је град Крагујевац аплицирао као носилац, а општина Баточина као партнер износи 215.320 евра, од чега ЕУ финансира 177.316 евра.

Пројекат ЕУ Ексчејнџ 5 финансира Европска унија, а спроводе Стална конференција градова и општина, Министарство државне управе и локалне самоуправе, Министарство финансија, Град Крагујевац и општина Баточина.

Извештава новинарка РТК Зорица Савић Ранковић.

*Преузимање текста или дела текста дозвољено је само уз навођење извора. Фотографије, аудио и видео материјал, као и њихови делови (скриншот и сл.), уколико није другачије означено, су власништво ПД Радио телевизија Крагујевац доо и њихово преузимање је могуће само уз сагласност аутора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *